d. u. k.
dažniausiai užduodami klausimai
Kokius patiekalus galima gaminti krosnyje?
Tradiciškai mediena kūrenamos akmeninės/molinės krosnys naudojamos kepant picą arba duoną. Tačiau jos taip pat tinkamos ruošti įvairius patiekalus, tokius kaip Tarte flambee (Alzaso regione populiarus kepinys – savotiška Pietų Vokietijos ir Šiaurės Rytų Prancūzijos pica), bandeles, pyragus, kepsnius, šašlykus, casseroles, troškinius, žuvį ir daugybe kitų patieklų. Unikali krosnies, pastatytos iš šamoto plytų, savybė yra jos ilgas šildymo laikotarpis dėl didelės šilumos kaupimo galios. Tai reiškia, kad pradžioje galima kepti patiekalus, kuriems reikalinga didžiausia šiluma, tokius kaip pica, tada duona ir mėsa, o vėliau pyragai. Likusi šiluma yra puikiai tinkama vaisių džiovinimui.
Koks veikimo principas/dizainas labiausiai tinkamas?
Kaip pasirinkti krosnies geometrinę formą?